Uudella hiusmallilla ja värillä saat nopeimmin uutta ilmettä itsellesi. Kuinka se piristää mieltä, olemusta ja askelkin tuntuu kevyemmältä.

Erityisen tärkeää hiusvärin, leikkauksen ja tyylipersoonasi lisäksi on kasvojesi muoto, kun valitaan hiusmallia. Kampaajallasi on siinä erittäin suuri merkitys.

SOIKEAT KASVOT

Nämä kasvojen muodot sanotaan olevan helpoin ja sopusuhtaisin. Sanotaankin, että näille piirteille käy melkeinpä kaikki hiusmallit.

Mittasuhteet ovat tasapainossa kasvoissa keskenään.

Tietyssä määrin hiustesi laatu ja tietenkin tyylipersoonallisuutesi vaikuttaa mallin valintaan.

Lyhyttä, puolipitkää sekä pitkää mallia. Otsahiukset, jopa suoralinjaiset näyttävät hyvältä.

PYÖREÄT KASVOT

Kasvojesi levein kohta on posket. Jos omaat pyöreät kasvot, se ei missään tapauksessa ole negatiivinen asia, niitä voi myös korostaa.

Yleisesti ottaen sivuhiuksista tehdään kevyet ettei ne levennä kasvoja ja niihin voi laskeutua kauniisti kevyttä hiuskiehkuraa.

Paras hiusmalli on leukalinjan alapuolelle. Kauniit kerrostetut polkkahiukset ovat suosittuja, mutta kuitenkin niin ettei poskipäiden kohdalle tule levein kohta. Pitkät hiukset ja suorat ovat myös kauniit.

Kiharaakin voi olla mutta mieluummin hiuslatvoissa olkapäiden kohdalla tai yli.

Otsahiukset ehdottomasti toispuoleisesti leikatut tai sivujakauksella.

Tasainen otsahius ei ole pukevin vaihtoehto.

PÄÄRYNÄN MUOTOISET KASVOT

Leukalinjasi on kasvojen levein kohta ja otsa on leukaa kapeampi.

Hiusmalli, joka päättyy leuan leveämpään kohtaan ei ole pukevin vaihtoehto. Leukalinjan alapuolelle reilusti mittapituus. Tasapainota leikkausta siten, että otsa, joka on kapea, sinne tuuheutta ja pöyheyttä, se tasapainottaa kokonaisuutta. Toispuoleinen otsahius tai sivujakaus on myös hyviä vaihtoehtoja.

Pitkät hiukset suorina versioina myös kiva, otsatukalla.

SUORAKULMAISET TAI PITKÄN MALLISET KASVOT

Leukapielet, otsa ja ohimot ovat yhtä leveät ja usein pitkän mallinen ja kapeakin muoto kasvoissa. Kaikkein helpoin konsti on rikkoa linja otsahiuksilla, se lyhentää yleisilmettä. Suora otsatukka pukee hyvin, voi toki olla kerroksellisuuttakin.

Kevennetty polkka on loistava valinta, muttei liian pitkänä versiona. Olkapäille ulottuvana kaikkein pukevin. Naisellisesti vähän pöyhkeyttä rikkoo liian kapeaa linjaa ja tasapainottaa mukavasti.

NELIÖN MALLISET KASVOT

Sanan mukaisesti kasvon piirteet tekevät neliön, otsan ja leukalinjan leveys on sama. Voidaankin puhua lyhyestä ja leveästä kasvojen muodosta.

Näitä kasvoja pukevat korkeammat hiusmallit ja poskipäiden kohdalta ja leukalinjasta kapeat. Kasvoja pehmennetään laineikkailla kampauksilla ja hiusmitta on leukalinjan leveimmän kohdan alapuolelle.

Korvan taakse vedettynä vaikkapa toinen puoli ja hius suortuvat näkyy korvan takaa niin kaunis malli on ja kampauksiin saa vaihtelua.

Otsahiukset leikattu toispuoleisesti myös hyvä vaihtoehto.

Ankaralinjaiset polkkahiukset ei paras vaihtoehto.

SYDÄMEN MUOTOISET KASVOT

Yleensä otsa on levein kohta ja leukalinja hyvinkin kapea. Valitse malli joka on tuuhein leukalinjasta ja kapein otsalta. Kivasti vaikka kiharoilla voi pehmentää leukaa. Otsahiuksissa toispuoleisuus tai sivujakaus pukee parhaiten.

VINONELIÖN MUOTOISET KASVOT

Levein kohta on poskipäät ja otsa ja leuka kapeat. Ei mielellään korosteta pituutta, joten ei liian korkeita kampauksia. Näille kasvojen piirteille sopii loistavasti hapsutetut rikotut linjat. Kevennä myös otsahiukset hapsumaiseksi. Poskipäiden kohta pidetään kapeana ja taas leukalinjassa täyteläisempiä malleja. Pidemmät hapsumallit käyvät myös hyvin.

Nämä suositukset ovat silloin, kun haluat häivyttää kasvojesi muotoja. Mutta missään tapauksessa se ei ole pois suljettu, jos haluat korostaa muotojasi. Tyylipersoonallisuutesi vaikuttaa paljon asiaan. Geometriset ja erikoiset tyylipersoonat luultavasti haluavat korostaa omia piirteitään, mutta vaihtoehtoisesti romanttiset, klassiset ja sporttiset häivyttää.

Sanotaanko vain taivas on rajana ja sinä itse. Kaikki tyylipersoonat ja kasvojen muodot on yhtä hyviä, mikään ei ole toistaan parempi. Löydetään vain oma persoonallinen tyyli, jossa viihdytään.