Miten valitsen itselle sopivan hiusvärin. Hiusten värin valinnassa on tärkeää, että se sopii sinun persoonaasi täsmälleen eikä sinne päin.

Sinun täytyy viihtyä värissä ja mikäli se ei ole omiin väreihisi sopiva sävy niin et viihdy siinä.

VÄRIANALYYSI

Kaiken helpoin tie on tietää mikä on sinun oma värimaailmasi niin käydä värianalyysissä. Värianalyysissä määritellään sinun oma hiustenväri, silmienväri ja ihon sävy, joiden perusteella tehdään testaus mikä on sinun värivuodenaikasi, onko se kevät, kesä, syksy vai talvi. Kevät ja syksy ovat lämpimiä vuodenaikoja ja kesä ja talvi viileitä vuodenaikoja.

KEVÄT

Kevät kuuluu lämpimään vuodenaikaan, nyt ei mennä säiden mukaan vaan sävyjen mukaan. Kevään oma hiusten väri on yleisesti kullanhohtoinen vaalea, voi olla myös tummuutta ja yleisesti on siten ruskea ei maantienharmaa. Mahdollisesti myös punertavat hiukset.

Tälle vuodenajalle sopii hyvin väri, joissa on lämpimyyttä. Vaaleille hiuksille sopii muutaman asteen tummennus hyvin, kivan väristen raitojen kanssa, on ne sitten kullanvaaleita tai kuparin sävyisiä. Suosisin kuitenkin pehmeyttä kaiken kaikkiaan ja liiallisia kontrasteja välttäisin. Väreinä käyttäisin pähkinänruskeaa tai tuhkakuparia.

KESÄ

Kesä kuuluu viileään vuodenaikaan ja tyypilliset hiustensävyt ovat ”maantienharmaat” vaaleasta keskitummaan. Tämä ei ole suinkaan missään nimessä huonoasia, joissakin sävyjen valinnoissa suorastaan etu.

Monisävyraidoitus on heille hyvä vaihtoehto ja tietenkin viileissä sävyissä. Hopeanhohtoiset raidat ja miksipä ei myös hattarapinkit ja savuiset liilat oikein hyvä vaihtoehto. Pohjaväriksi on upeita viileät suklaanruskeat, harmaanruskeat, mahonginsävyt, violetit ja jos oikein haluaa kunnon vaihtelua niin paloauton punainen kehiin. Raidoitusväreiksi räväkälle persoonalle sopii myös siniset ja turkoosit sävyt.

SYKSY

Syksy kuuluu myös lämpimään vuodenaikaan. Oman hiuksen väri voi olla lämpimästä kullanvaaleasta tummaan kullanruskeaan. Miten sitten erottaa kaksi lämmintä vuodenaikaa toisistaan kevät ja syksy? Syksy on tyypillisesti voimakkaampi väritykseltään, kevät hentoisempi.

Lämminvivahde ehdottomasti kaikissa väreissä. Vaaleammat syksyt käyttävät luonnollisesti pehmeämpiä sävyjä kuin tummemmat syksyt.

Vaaleammalle syksylle on parempi vaihtoehto kahdenasteen tummennus mikäli sitä haluaa, pähkinänruskeaa, kuparin erisävyjä, toffeeta. Raidoiksi kullanvaaleaa, kuparia, miksipä ei myös keltaista. Raidoiksi vois myös valita toffeen erisävyt.

Mikäli omat hiukset ovat tummemmat parempi vaihtoehto on vaaleiden raitojen sijaan väriraidat, kupariset, punakuparit. Kokoväriksi upeita lämpimän suklaanruskean erisävyjä. Toki myös kupariset ruskeat.

TALVI

Talvi kuuluu kesän ohella viileään vuodenaikaan ja mikä ne sitten erottaa toisistaan. Kesä on vaaleampi, kuulakkaampi väritykseltään. Talvi vuodenajan hiukset ovat aina tummanpuhuvat viileän ruskeat tai harmaan ruskeat, jopa mustat. Mikäli hiukset ovat harmaantuneet siinä tapauksessa hiukset ovat hopeiset vaaleat.

Tälle vuoden ajalle sopii hyvin tummat sävyt violetit, mustat, tummat harmaan ruskeat. Raidoitus ei ole välttämättä paras vaihtoehto, mutta jos haluaa niin väriraidat parempi vaihtoehto kuin vaaleat. Sävyinä violetti, puhdaspunainen ei oranssi, miksipä ei sininenkin sävy.

Mikäli hiukset on kauniisti harmaantuneet ja haluaa niihin jotain kivaa sävyä niin pastelliroosa tai laventeli ovat upeita puuterisina sävyinä.

TYYLIPERSOONA

Kannattaa tietysti miettiä myös omaa tyylipersoonaa, onko se klassinen, sporttinen, romanttinen vai erikoinen. Silläkin on luonnollisesti merkitystä hiusvärien valinnassa. Klassinen persoona tuskin haluaa kovin erikoisia väriyhdistelmiä. Erikoinen persoona taas haluaa, mikään ei varmaan ole liian räväkkää. Sporttinen haluaa selkeää yksinkertaista tyyliä ja romanttinen taas moni -sävyvärjäystä ja hempeyttä.

Kuitenkin kun värejä valitaan oman värivuodenajan mukaan, niin se ei tarkoita tylsyyttä eikä sitä, ettei vaihtoehtoja olisi. Tarkoitushan on löytää juuri sinulle parhaiten pukevat hiusten sävyt, jossa on hyvä olla ja viihdyt niissä hyvin.