Hiukset ovat kantajansa kruunu ei ole turhaan sanottu. Hiukset hyvin kaikki hyvin on niin totta. Jos hiusmalli tai väri ei ole kohdillaan niin koko olemus tuntuu nuhruiselta. Uusi hiusmalli ja väri tai pelkkä hiusmallikin saa sinuun uutta energiaa ja miten se sitten valitaan.

Valitse kampaajasi huolella. Hänen täytyy kouluttautua ja olla ajan hermolla ja ehdottaa uutta. Mikäli hän vain aina haluaa tehdä sinulle saman mallin niin vaihda ihmeessä.

HIUSMALLIN VALINTA JA TYYLIPERSOONAT

Hiusmallin valintaan vaikuttaa kasvojesi piirteet, hiuksen laatu ja  persoonallisuutesi. Oletko tyylipersoonaltasi  romanttinen, klassinen, sporttinen, erikoinen tai geometrinen.

ROMANTTINEN TYYLI

Romanttisessa tyylissä linjat ovat aina pehmeitä, kuohkeita, usein pitkiä tai puolipitkiä hiuksia. Geometriset linjat eivät kuulu tähän tyyliin. Kiharaisia, laineikkaita, rentoja lookeja. Vähän niin kuin hallittua sekaisuutta kampauksissa. Kerrostetut polkkahiukset ovat myös suosittuja.

Väreinä ei mitään voimakkaita kontrasteja vaan lähellä toisiaan olevia pehmeitä sävyjä. Raidoitus on aika tyypillistä.

 Huivit, pannat, kukkakoristeet ja nuttura – kiharapilvet sopivat romanttiselle tyylille mainiosti, siinä he ovat kotonaan. Myöskin letit sopivat romanttiseen lookiin.

Tykkää hullutella ja voi vaihtaa tyyliä lennosta, kunhan se on vaan tyttömäistä ja kiharaista.

KLASSINEN TYYLI

Klassinen tyyli rakastaa polkkahiuksia erityisesti. Polkkahiuksissa varmin valinta on klassinen ei kerrostettu polkka. Klassisen tyylin ”revittely” polkkahiuksissa on A- linjainen takaa lyhyempi eteenpäin pitenevä linja. Kuitenkin selkeitä linjoja, myös lyhyemmissä versioissa. Kiharat eivät ole klassisen tyylipersoonan paras valinta.

Pitkät suorat hiukset ovat myös suuressa suosiossa.

Sileät, suorat ja ei korkealle kohotetut kampauslinjat pukevat parhaiten.

Klassinen pitkähiuksinen pitää hiukset mielellään auki mutta jos hän laittaa nutturan se on selkeä linjainen ei mitään kihara ”hässäkkää”.

Letitkin ovat niin ja näin.

Värit ovat selkeitä yksinkertaisia usein miten yksivärisiä. Tummasta vaaleaan väritykseen. Mikäli laitetaan raidoitusta niin ne ovat hyvin hyvin hillittyjä sävyjä lähellä toisiaan, ei mitään suuria kontrasteja.

Koristeita ei klassinen juurikaan käytä hiuksissa, jos se jotain on niin selkeä yksinkertainen panta.

Klassinen tyyli ei pidä muutoksista ja vaihtaa harvoin hiustyyliään tai harkitsee sitä todella tarkkaan, jos niin tekee.

SPORTTINEN TYYLI

Sporttinen tyyli on lyhyt selkeä helppohoitoinen. Todella lyhytkin malli pukee hyvin. Sporttisella tyylillä jos on hiukset pitkät niin ne ovat aina kiinni. Selkeällä nutturalla tai letillä. No kyllähän ne joskus juhlissa tietty auki saattaa olla. Kiva pystytukkakin on ihan jees.

Värit selkeitä tummasta vaaleaan joskus jopa raidoitettu. Saattaapa olla joku räväkkä värikäs vauhtiraita otsatukassa. Puhtaat räväkät punaiset sopii myös, mutta yhdellä värillä, jos oikein haluaa hullutella.

Koristeet ei ole sporttisen juttu, korkeintaan tuubihuivi joskus.

Vaihtaa tyyliä mielellään, kunhan lyhyeen malliin vain keksitään aina uutta.

ERIKOINEN TYYLI

Nimikin viittaa siihen, että mikään tavallinen ei ole erikoisen persoonan juttu. Melkein kaikki käy, mitä erikoisemmat tyylit lyhyestä pitkiin hiuksiin on erittäin must. Samassa mallissa oikein lyhyttä ja todella pitkää hiusta kuulostaa oikein hyvältä. Värit ei ole pliisuja ja vaikka kerralla kaikki sateenkaarenvärit niin johan hän nauttii. Mikään ei ole liian räväkkää.

Ei ole oikein nuttura – tyyppiä, jos on niin ei ainakaan mitään klassista banaani – nutturaa. Kaiken maailman letit, jos sattuu olemaan, pitkät hiukset sopivat hänen tyyliin. Rastat jeee.  Koristeet mitä räväkämpi sen parempi.

Todellakin vaihtaa tyyliä, vaikka joka kerta kampaajalla käydessä ja myös värin.

GEOMETRINEN TYYLI

Selkeät yksinkertaiset linjat ovat tämän tyylin valinta. Jopa ankaralinjaiset tyylit. Kiharoita ei missään tapauksessa. Polkkahiukset lyhyestä puolipitkään. Pitkissä hiuksissa on usein hyvinkin lyhyt otsatukka. Lyhytmalli on mahdollisesti koneella ajettu niska ja sivut ja siihen päälle lyhyt polkka. Sopii hyvin. Värit voi olla kontrastiset mutta ehdottomasti selkeät ei mitään raidoituksia vaan selkeää palkkia esimerkiksi. Väreissä vaikka äärilaidat mustaa ja valkoisia selkeitä isoja pintoja. Pelkkä vaalea hiusväri ei ole geometrisen tyylin juttu. Tummaan väriin yhdistettynä punainen on aika cool. Koristeet ei nappaa, puhukoot värit puolestaan.