Beautystation.fi logo

PARAS AURINKOSUOJAVOIDE

Viimeksi päivitetty: 21.9.2023

BTB13 ANTIOKSIDANTTINEN AURINKOSUOJAVOIDE SPF 30

Hoitava ja suojaava aurinkosuojavoide fysikaalisella SPF 30 aurinkosuojalla. Optimaalinen tehokkuus sinkkioksidista antaa tehokkaan suojan UVA ja UVB – säteitä vastaan. Silkkisen ohut ja hyvin imeytyvä aurinkosuojavoide hoitaa erityisesti aikuista ihoa ja ehkäisee ihon valovanhenemista. BTB13-Soluaktivaattori sekä ruusunmarjaöljy hoitavat ihon ikämuutoksia. Q10 auttaa suojaamaan ihoa auringon vanhentavalta vaikutukselta ja hyaluronihappo kosteuttaa ihoa.

WiQo ICP Compact Coloured Cream SPF 50

WiQo ICP Compact Coloured Cream SPF 50 on kolmivaikutteinen kiinteä värivoide. Tuote tasoittaa ihon värivirheitä, häivyttää epäpuhtauksia ihossa ja suojaa ihoa UV-säteilyltä suojakertoimella SPF 50. Koostumukseltaan kevyt tuote levittyy tasaisesti ja ohuelti iholle mukana tulevan meikkisienen avulla.

Vichy Ideal Soleil aurinkosuojavoide spf 50

Vichy aurinkosuojavoide kasvoille. Kosteuttava ja ihoa heleyttävä voide, jossa anti-aging vaikutus. Korkea UVA- ja UVB-suoja sekä fotostabiili Mexoryl™ SX ja XL aurinkosuojafiltteri ja DHC antioksidanttia. Sisältää myös ihoärsytyksiä rauhoittavaa Thermal Spa lähdevettä. Eurooppalaisten aurinkosuojasuositusten mukainen. Normaalille ja herkälle iholle. Vedenkestävä. Suojaa ihoa auringon haittavaikutuksia vastaan. Kosteuttava ja ihoa heleyttävä voide, jossa anti-aging vaikutus.

aurinkosuojavoide

IHON SUOJAAMINEN AURINGOSSA

Ihon palaminen altistaa ihosyövän riskille, joten on erittäin tärkeää suojata ihosi auringossa ja estää sen palaminen. Ei puhuta turhaan aurinkovoiteen ja suojakertoimen tärkeydestä. Lisäksi jos olet erittäin herkkä palamaan niin kannattaa lisäksi suojautua lierihatulla.

Etenkin vaaleaihoisten tulee suojautua hyvin auringolta, sillä heille tulee eniten auringon aiheuttamia iho-ongelmia – mutta myös tummempi iho voi palaa.

Yleinen ongelma on myöskin aurinkokeratoosi. Usein melko tarkkarajaisia, karheita ja yleensä punertavia läiskiä auringolle altistamilla ihoalueilla. Ne voivat parantua itsestään, mutta saattavat muuttua ihosyöväksi. Aurinkokeratoosiin on hyvä neuvo suojaa iho hyvin auringolta.

Runsasluomisuus ja epätyypilliset luomet suurentavat melanooman riskiä. Melanooma syntyy usein uutena luomena tai ihomuutoksena, mutta joka kolmas melanoomista saattaa alkaa jo olemassa olevista luomista. Jos sinulla esiintyy paljon luomia, ihon suojaaminen on ekstratärkeää. Jos luomesi muuttuvat tai huomaat, että ihollesi ilmaantuu uusia luomia kannattaa käydä näyttämässä ne lääkärille.

 

RUUSUFINNI JA AURINKO

Ruusufinnissä eli acne rosaceassa esiintyy ihossa punoitusta, aknea muistuttavia näppyjä ja laajentuneita verisuonia iholla, etenkin kasvojen keskiosissa ja erityisesti nenässä. Syytä ei tiedetä. Ihovaivaa yleisesti pahentaa auringonvalo, saunominen, kuumat juomat, voimakkaat mausteet esim. chili, myös punaviini saa ihon heloittamaan, mutta toki reagointi on yksilöllistä.

Monia ihotauteja auringonvalo helpottaa, mutta ei ruusufinniä. Päinvastoin aurinko voi ärsyttää ihoa entisestään. Solariumikaan ei ole suositeltavaa, mikäli sinulla on ruusufinni. Iho kannattaa ehdottomasti suojata aurinkovoiteilla. Mikäli ruusufinni on akuutti vaiheessa, suositellaan SPF 50 suojakerrointa voiteessa ja lisäksi vaikka suojakerroin päivävoide esimerkiksi nenään lisä suojaa antamaan. Vältä ihon palaminen kaikin tavoin.

Mikäli käytät ruusufinniin antibioottia, joka sisältää tetrasykliiniä, ihosi palaa erityisen herkästi.

 

AURINKOIHOTTUMA

 

Auringossa oleminen saattaa aiheuttaa myös aurinkoihottumaa. Se oireilee kutiavana näppyläisenä ihottumana. Ihottuma voi ilmaantua läiskäisenä tai koholla olevina läiskinä. Voimakas kutina alkaa yleensä muutaman tunnin kuluttua auringossa oleskelusta. Näppylät nousevat samana iltana tai seuraavana päivänä, mutta laskevat tavallisesti muutamassa päivässä. Läiskäinen tai koholäiskäinen ihottuma häviää yleensä muutamassa viikossa. Ihottuma saattaa kiusata näppyläisenä tai läiskäisenä jopa koko kesäkauden.

HOITO - OHJEITA AURINKOIHOTTUMAAN

Kaikkein tärkeintä on ennaltaehkäistä ja käytetään suojaavia vaatteita ja aurinkosuojavoiteita, joissa on myös UVA-suoja. Kaikkein kuuminta keskipäivän aurinkoa kannattaa välttää. Jos oireita ei ole paljon, niitä voidaan hoitaa  antihistamiineilla ja kortisonivoiteilla. Mikäli oireet ovat pahat kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

AURINGONPOLTTAMA IHO

Auringon polttama iho aiheuttaa punoitusta ja kuumotusta. Pahemmin auringossa palanut iho, aiheuttaa kipua ja kudosturvotusta sekä ihoon voi ilmaantua myös rakkuloita. Ihon palaminen saattaa aiheuttaa myös kuumetta, pahoinvointia ja päänsärkyä. Mikäli iho ei ole palanut pahasti, se yleensä paranee itsestään. Ensiapuna voi käyttää viilentäviä auringonoton jälkeen käytettäviä voiteita tai mietoja hydrokortisonivoiteita. Auringon polttaman ihon ensiapuna on muiden palovammojen tavoin ihon viilennys. Ihon viilentäminen lievittää kipua ja hillitsee palamisreaktion etenemistä syvempiin kudoksiin. Ihoa voi suihkutella viileällä vedellä tai hautoa pyyhkeellä, joka on kasteltu viileällä vedellä.

HAKEUDU LÄÄKÄRIIN JOS;

  • Kuume nousee yli 38 asteen
  • Kärsit vilunväristyksistä
  • Vaatteiden kosketus ja pitkällään oleminen aiheuttavat sietämätöntä kipua
  • Rakkuloita nousee laajalle alueelle
  • Janon tunne ja vaikea pissata
  • Pahoinvointia ja sekavuutta esiintyy
  • iho on märkivä

 

 

Auringossa oleminen haihduttaa nestettä ja siksi veden juonti on erityisen tärkeää. Liian kauan auringossa oleminen saattaa aiheuttaa nestehukkaa ja heikotusta, joten muista nauttia raikasta vettä runsaasti.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa