Värianalyysi on sinulle loppuelämän sijoitus. Sen perusteella sinulle pohjautuu kaikki, vaatevärit, hiusvärit ja meikkisävyt. Parhaat korujen sävyt, silmälasien kehyksiin osviitta ja tietysti pukeutuminen alkaa alusvaatteista, joten sieltä värit myös niihin.

Värianalyysi tulee muuttamaan elämäsi tyystin, enää ei tarvitse miettiä, sopiiko tämä väri minulle tai voiko näitä värejä yhdistellä toisiinsa.

Pukeutumisväri kartaston avulla ostosten tekeminen on helppoa ja loppuu tyystin virhe ostosten tekeminen. Kaapissasi ei ole enää käyttämättömiä vaatteita ja voit yhdistellä niitä rajattomasti toisiinsa.

Yleensä vaate, joka jää lojumaan kaappiin, on väärän sävyinen juuri sinulle.

Meillä jokaisella on olemassa ”sisäinen” kello, että käytämme oikean värisiä vaatevärejä, mutta valitettavasti haksahdamme aina välillä trendien perässä ja ostamme itselle sopimattomia värisävyjä ja ne jäävät helposti muutaman kerran jälkeen kaappiin.

Värikartastosi sisältää ilman muuta myös sellaisia värejä, joita sinulla jo on kaapissa ja niin kuulu ollakin. Mikäli kaikki menee niin sanotusti uusiksi sinulle on tehty väärä vuodenaika, koska se ei voi pitää paikkaansa, ettei sinulla ole sopivia vaatevärejä kaapissa.

MIKSI TARVITSET VÄRIANALYYSIN

 Mikä on siis värianalyysin tarkoitus, se että siinä on vaihtoehtoja sellaisista väreistä, mitä et ole kuvitellutkaan käyttäväsi tai et ole tiennyt, että nekin sopivat sinulle. Uusien värien rajaton mahdollisuus.

Monesti kuulee sanottavan esimerkiksi keltainen tai vihreä väri ei sovi minulle. Pointti onkin se, että jokaisesta väristä keltaisesta, punaisesta, vihreästä, ruskeasta ym. löytyy jokaiselle sopiva, kunhan sävy on oikea. Kevät ja syksy vuodenajat käyttävät esimerkiksi ruskeasta väristä kullanruskeaa ja taas viileät kesä ja talvi roosanruskeaa ja viileys on sävynä hallitseva.

Värikartasto edustaa sinulle rajattomasti vaihtoehtoja, kunhan sävy on oikea, ei tarvitse ottaa vaan kartaston värimallin mukaista vaan täsmäät ostamasi vaatteen sävyn siihen.

Mikä on värivuodenaikasi, se määrittää myös, mitkä ovat parhaimmat sävyt hiuksiisi. Tällä on erittäin suuri merkitys. Meikkisävyt ja erityisesti huulipunan sävy on myös tärkeä, jotta se istuu kokonaisuuteen.

KEVÄT KESÄ SYKSY TALVI

Värivuodenajat määritellään neljään kategoriaan kevät, kesä, syksy ja talvi.

Lämpimiin vuodenaikoihin kuuluvat kevät ja syksy. Viileisiin kesä ja talvi.

Lisäksi jokaisella vuodenajalla on vielä hienosääntönsä ja ne jaetaan kolmeen eri kategoriaan.

Vaihtoehtoina voi olla pehmeää, vaaleaa, kirkasta, viileää, lämmintä ja tummaa, siitä muodostetaan hienosäätö.

Jos esimerkiksi omat sävyt ovat vaaleat, hiustenväri ja pehmeys silmienvärissä tai tummat hiukset ja voimakkuutta silmien värissä niin vahvuus vaateväreissä on erilainen, toki jos puhutaan lämpimästä vuodeajasta niin lämpimyys seuraa kartastossa oli sitten tumma tai vaaleahipiäinen.

On siis tärkeää, että ensin kartoitetaan omien hiusten, silmien ja ihonsävy, jonka perusteella aloitetaan analysointi.

MITEN ANALYYSI TEHDÄÄN

Värianalyysissä on tärkeää nähdä omien hiustesi sävy, analyysiä ei tehdä värjätyn hiuksen mukaan. Riittää jos omaa väriä on nähtävillä edes hiukan hiustyvessä, jonka jälkeen hiukset peitetään, jotta ne ei häiritse analysointia.

Seuraavaksi tarkastellaan silmien väri sekä ihon sävy. Jos ihon sävy on kovasti ruskettunut, odottaisin hieman analyysin tekoa, silloin on vaikeampi hahmottaa tulosta.

Sitten voidaankin aloittaa analysointi huivien avulla. Vaihdellaan erivärisiä huiveja ja katsotaan mikä on paras vaihtoehto.

Värien tarkoitus ei ole muuttaa sinun omia sävyjä huonompaan suuntaan, vaan päinvastoin. Oikeat värisävyt saa sinut hehkumaan, loistamaan ja tunnet niissä olosi kotoisaksi.

Väärät värit tekevät ihosi kalpeaksi, ” pudottavat” piirteitäsi, samentaa silmiesi värin ja kadottavat luonnollisen hehkusi.

Tärkeää onkin, että laitetaan sekä oikea väri, että väärä väri yhtä aikaa niin sen näkee myös itse, mitä värit saavat aikaan.